Desi regulamentele federatiei nu incurajeaza investitiile in centrele de copii si juniori, Chelsea Bucuresti anunta ca din data de 1 septembrie 2011 ( pentru sezonul 2011/2012)  intentioneaza sa se organizeze dupa standardele unui club profesionist, investind in copiii nascuti intre 1997-2003,   grupe la nivelul carora vor fi organizate grupe fara taxa, promovand concurenta si cautand sa puna in evidenta copii talentati care au valoarea si nu au posibilitati de exprimare.

Astfel, la nivelul acestor grupe vor fi organizate selectii pentru completarea primei echipe valorice formate doar din copii valorosi, carora nu li se vor mai percepe taxe.

Conditii pentru prezentare la selectie;

– sa fii talentat, valoros si sa faci primul pas de a te prezenta la antrenamentele grupei pentru a putea sustine un test. Programul si datele de contact ale fiecarei grupe/antrenor pot fi regasite pe www.chelsea-bucuresti.com/program;

– sa efectueze vizita medicala si sa fie intr-o stare fizico-medicala  in care sa-i permita sa abordeze performanta in fotbal;

– sa fii selectionat in cadrul grupei clubului nostru;

nota: sportivii legitimati la alte cluburi trebuie sa prezinte acordul de transfer sau date care sa ateste starea.

Chelsea Bucuresti va investi pana in septembrie 2012 intr-o

baza sportiva moderna cu cel putin un teren cu dimensiuni omologabile pentru diviziile competitionale din campionatele  organizate de FRF si in facilitati specifice unei academii de fotbal.

Chelsea Fotbal Academy Bucharest va fi inaugurata in luna septembrie 2012 si doreste sa devina o scola de prestigiu in Romania.