Trăim îmtr-o lume care pare să ne împingă să devenim din ce în ce mai sedentari. Cel mai trist este faptul că și copiii urmează această tendință, iar lipsa mișcării fizice poate avea efecte devastatoare atât asupra dezvoltării fizice cât și a dezvoltării psihice. De aceea este atât de indicat și chiar necesar ca părinții să-și îndrume copiii spre practicarea unui sport.
Există foarte multe opțiuni de activități fizice și, bineînțeles, fiecare vine cu beneficiile sale. Totuși, dacă dorim o activitate complexă și care să integreze armonios dezvoltarea copilului pe toate planurile, una dintre cele mai bune alegeri este karate pentru copii.
Puțini oameni cunosc destule informații despre artele marțiale. Contrar opiniei create de media, karate-ul pentru copii nu încurajeaza violenta, ci dimpotrivă, încurajează auto-disciplina și echilibrarea sinelui. Mai mult decat atât, practicat ca sport complementar, karate-ul poate contribui la performanţe mai bune in alte ramuri sportive.

Iată cinci beneficii aduse de această disciplină:

  1. Mișcare simetrică și dezvoltare armonioasa.

Karate pentru copii implică multă activitate fizică și este un sport perfect simetric. Se lucrează tehnici pe partea stângă și pe partea dreaptă până la perfecționare, astfel încât coloana vertebrală nu are de suferit. Sunt folosiți și antrenați toți mușchii corpului și se lucrează viteza, forța, rezistența și flexibilitatea, dezvoltând echilibrat practicanții.

  1. Coordonare și dezvoltarea calitaților motrice.

Un alt beneficiu este adus de faptul că în karate coordonarea și mobilitatea sunt elemente de bază. Practicând karate, copiii își vor consolida și dezvolta deprinderile motrice. Karate-ul ameliorează reflexele și dezvoltă echilibrul. Mai mult decât atât, copiii vor ajunge la o condiție fizică de invidiat ceea ce le va mări performanțele în orice altă activitate fizică sau sport vor urma.

  1. Concentrare și atenție.

În timpul antrenamentelor, totul ține de concentrare. Copiii vor învăța relativ repede să nu se lase distrași de ceea ce se întâmplă în jurul lor și să fie perfect atenți la explicațiile și indicațiile pe care le oferă instructorul. Sala de antrenamente oferă un mediu proprice pentru copil și care îi va susține progresul. Va avea mereu colegi care vor fi la un nivel mai avansat, ceea ce îl va motiva să dea tot ce poate pentru a evolua la rândul lui. Karate se învaţă prin muncă și studiu, iar asta duce la îmbunătățirea puterii de concentrare și a auto-disciplinei. Unii părinți și instructori consideră chiar că acest sport poate fi folosit cu succes ca terapie pentru copii ce suferă de ADHD. Concentrarea intensă asupra unor exerciții fizice și antrenamentul într-un mediu controlat și disciplinat duc la reducerea impulsivității și la consumarea energiei în scopul îmbunătățirii sinelui.

  1. Respect și încredere în sine.

Este bine de știut că artele marţiale şi karate-ul în special, reprezintă mai mult decât un sport. Karate reprezintă mai mult decât niște simple tehnici de apărare sau simple mișcări ale mâinilor și picioarelor. Copiii își pot stabili un obiectiv și își pot urmări singuri progresul. Faptul că vor începe să înțeleagă această artă precum și evoluția lor atât ca practicanți cât și ca personalități individuale, le va oferi încredere în sine. Vor începe să recunoască valoarea adevărată a muncii și a reușitei, ceea ce le va spori respectul atât față de ei înșiși, cât și față de cei din jur. Disciplina oferă o puternică viziune asupra moralității și tinde să modeleze caracterele în direcția adevăratelor valori.

  1. Mai mult decat un sport: o artă!

În karate pentru copii primează latura educativă. Mai mult decât antrenamentul fizic care oferă un echilibru desăvârșit și o dezvoltare perfect armonioasă, karate formează caractere și conduite morale. Puține sporturi sunt comparabile cu karate do în ce privește disciplina impusă. O dată intrați în sala de antrenamente, mai mult decat corpul, copiii își vor modela caracterul. Accentul se pune pe principii înalte și pe valori nobile: respect, curaj, autodepășire, ținută, moralitate…copiii vor învăța strategii de apărare și de luptă și strategii de a reacționa și a face față problemelor a căror principii pot fi aplicate și în viața de zi cu zi.top quality panerai replica watches

Karate pentru copii nu învață despre violență, ci despre autocontrol, încredere și respect. Antrenamentul dezvoltă disciplina fizică și psihică necesară unei vieți sănătoase de viitor adult. Karate va ajuta copiii să aibă încredere în forțele proprii și să pornească în viață cu o atitudine pozitivă și cu sentimentul că vor putea face față oricăror probleme. Pe lângă exercițiul fizic, karate pentru copii înglobează și o parte filosofică, energetică și de auto-disciplină. Aceste aspecte fac să o fake rolex replicas idee foarte bună ca orice copil să încerce practicarea acestei arte pentru a avea o viziune mai largă, pentru a se cunoaște mai bine și pentru a înțelege cât mai multe abilități ale corpului și psihicului său.

 Chelsea Club Bucuresti efectueaza inscrieri si selectii pentru karate traditional shotokan fudokan, copii cu varste cuprinse intre 5-12 ani, 12-18 ani si peste 18 ani, pentru grupele de initiere si performanta.
Antrenamente in fiecare zi de luni, miercuri si vineri intre 19.00-20.30 la sala de sport a Scolii Generale 79 (zona Unirii).
Informatii la tel: 0747016106rolex daytona replica paypal
Karate Traditional- Educatie prin Sport!

 

Utile:

REGULAMENTE COMPETITII

HOTARÂRI ALE ADUNĂRII GENERALE ORDINARE FRKT 2019

Criterii de selectie loturi_2019

CALENDAR 2019