Marti, 7 iulie 2009, Chelsea Club Bucuresti impreuna cu o parte din membrii comunitatii www.121.ro au organizat un eveniment al carui scop a fost promovarea si initierea in disciplina tir cu arcul.

1Tirul cu arcul este o metoda de dezvoltare psihica, morala si spirituala. O lovitura reusita se spune ca este aceea care are sageata in mijlocul tintei inca dinainte de a fi trasa.

Aurel Robu si Calin Lupu, au incercat sa faca o prezentare cat mai clara a ceea ce inseamna tirul cu arcul si avantajele practicarii acestei discipline sportive. Au fost prezentate totodata tipurile de arc si exemplificate componentele acestora informand participantii ce materiale sunt necesare daca vrem sa tragem cu arcul.

Echipamentul tehnic complet de care are nevoie un arcas pentru a practica tirul cu arcul trebuie sa contina: arc, sageti, tinta, tolba, manusa Y de protectie, manusa 3 degete de protectie si protectie antebrat. De cele mai multe ori, cei care descopera ca le place acest sport sunt interesati sa-si cumpere un arc personal.

Iata cateva impresii ale celor care au participat la acest eveniment.

23

„Tirul cu arcul este o experienta inimaginabila. Domnii profesori ne spuneau fiecare aspect, de la cum trebuie tinut arcul, pana la cum sa dam drumul la coarda, cum sa aducem cotul in asa fel incat sa ajungem cu mana la fata… mie mi-au dat dovada de un profesionalism iesit din comun, combinat cu placerea pentru ce fac si daruirea de a ii invata pe altii. Mi-a placut modul cum ne incurajau si am vazut ca daca fac ce imi spun ei, chiar pot sa duc sageata in centru. Pentru mine a fost o experienta inedita, mi-a placut, felicitari lor ca isi iubesc meseria si felicitari voua pentru lucrurile minunate pe care le organizati.” Cornelia

„Ma bucur ca am participat la aceasta activitate sportiva, tir cu arcul. Este o senzatie minunata cand intinzi coarda arcului, ochesti si tragi. Foarte multumita am fost cand la a doua incercare am nimerit tinta pe cercul galben. Tirul este un sport care dezvolta capacitatea de concentrare, imbunatateste echilibrul mental si coordonarea. Daca in fata tintei s-ar afla cineva pe care nu-l mai doresc in viata mea, nu pot spune ca nu mi-a trecut prin gand daca l-as nimeri :).” Maria

Mai multe despre acest eveniment puteti regasi pe www.121.ro/content/show_article.php3?article_id=7086 iar pentru a practica tir cu arcul va asteptam la sala.

zp8497586rq