In perioada 7-9 Aprilie 2006 au avut loc la Hunedoara, Finalele Campionatului National de Fudokan si etapa interzonala din cadrul Campionatului National de Karate Traditional la categoriile de varsta cadeti, juniori, tineret si seniori.

Tot in aceasta perioada s-a organizat si un stagiu de pregatire condus de sensei Vladimir Iorga 8 dan, in care s-a lucrat kata Teki Nidan si Teki Sandan punandu-se accent foarte mult pe metoda de respiratie din kata Teki Sandan si constientizarea zonei in care ne aflam pe linia Shu Ha Ri.

Multi dintre noi, intrebati de sensei Iorga despre anul de nastere si data mortii lui sensei Gikin Funakoshi, din pacate nu am avut un raspuns. Aceasta inseamna ca unii dintre noi traim intr-o mare ignoranta si pompos ne acordam titluri si pozam in maestri fara sa cunoastem lucruri elementare despre ceea ce facem, practicam si traim.

Imi aduc aminte de un proverb care spunea : “Daca ai impresia ca educatia e scumpa, atunci incearca sa vezi cum e ignoranta” si despre celebrul citat al lui Epicur : “Daca vrei sa faci pe cineva bogat, nu-i spori puterea ci ia-i din dorinte”.

Cred ca unii dintre noi avem… prea multe dorinte.

Chelsea Club a participat la acest eveniment intr-o formula mai restransa dar a reusit frumoase rezultate si cred ca viitorul ne va rezerva si zile mai bune.

Sportivii Lazanu Vlad, Paraschiv Daniel, Dicu Adirian si Ivanovici Rodica (cadeti) au fost insotiti de subsemnatul Costel Caliman si de sempai Haman Ciprian.

Rezultate

  • Locul 1 – fukugo – Lazanu Vlad
  • Locul 3 – kata individual – Lazanu Vlad
  • Locul 3 – kumite individual – Lazanu Vlad
  • Locul 2 – enbu masculin – Lazanu Vlad si Paraschiv Daniel
  • Locul 3 – kumite individual – Ivanovici Rodica

S-a mai calificat pentru finale si echipa de kumite formata din : Lazanu Vlad, Paraschiv Daniel si Dicu Adrian.