Joi 08.12.2005 Chelsea Club Bucuresti, a organizat premierea celor mai buni sportivi pe anul 2005. Intr-o atmosfera de sarbatoare, au fost premiati cei mai buni sportivi ai clubului.

Cu aceasta ocazie, a fost organizata si o demonstratie inedita de arte martiale, constand in kihon, kata, enbu, kata sincron efectuate de sportivii cluburilor Chelsea, Roxi Dojo si Condo Bucuresti, precum si o demonstratie de BO si Tameshiwari efectuata de sempai Constantin Caliman 4 dan si sempai Ciprian Haman 1 dan.

Chelsea Club Bucuresti promoveaza educatia prin sport si incearca sa formeze modele comportamentale prin care societatea noastra sa beneficieze de varfuri de lance in domeniile in care acestia peste ani vor activa. In acest an cei mai buni sportivi au fost:

  • Locul 1 – Lazanu Vlad Daniel – vicecamopion mondial kumite individual
  • Locul 2 – Carmaciu Mara si Carmaciu Justina – locul 2 kata echipe CN
  • Locul 3 – Grecu Maria – locul 4 kata individual CN
  • Locul 4 – Paraschiv Daniel – locul 1 kumite individual – Cupa Fujiyama,
  • Locul 5 – Rodica Ivanovici, Andreea Badea si Oana Carmaciu – locul 4 kata echipe CN

Multumim pe aceasta cale sponsorilor, fara sprijinul carora acest eveniment nu ar fi avut loc: Entertainment Group, Romstal Garden, Narman, Conex Tour, Compania Coca Cola HBC Romania, Radacini – reprezentant Opel, Andreeas Foto si bineinteles parintilor.

Multumim totodata lui sensei Dan Stuparu 7 dan – presedintele FRKT – care a avut amabilitatea de a participa la acest eveniment.

Mesaj – pentru vizitatori –

Intr-o zi, Gichin Funakoshi a fost intrebat de catre un discipol care este diferenta intre Man of DO si Little Man?

Acesta i-a raspuns: “Cand Little Man primeste primul dan pe scara valorica a gradelor in karate, acesta merge imediat acasa si se lauda. Cand il primeste pe cel de al doilea dan, imediat merge in cartier si toti cei care sunt afara trebuie sa ia cunostinta de faptul ca el este cineva si a primit si acest dan. Cand il primeste pe al treilea deja se urca in masina si pleaca in oras sa se laude in fata tuturor, ca el, este un trei dani. Cand Man of DO primeste primul dan, acesta isi apleaca capul in semn de respect. Cand primeste al doilea dan, acesta isi apleaca capul si apoi si umerii in semn de respect. Cand primeste al treilea dan, isi apleaca capul, umerii si tot corpul in semn de respect pentru aprecierea muncii lui si iese din dojo (sala de antrenament), pe langa zid, pana la usa astfel incat prezenta lui fizica sa nu fie observata mai mult decat prezenta unui incepator si constientizeaza ca acest lucru este o mare responsabilitate si modul sau de viata este posibil sa fie luat drept model de multi altii…”

Gichin Funakoshi nu a promovat niciodata infatuarea, mandria prosteasca si meschinul. A trait in spiritul onoarei si a modestiei.

Adevaratele valori educationale nu pot fi promovate decat in sisteme valorice bine definite cu principii si reguli clare.

Democratia este unul din aceste sisteme.

Din pacate nu intotdeauna principiile sunt valabile pentru toti membrii unei societati. De ce ar fi societatea noastra o exceptie?

Karate-do promoveaza educatia prin aceasta disciplina: shotokan-fudokan.

Locul in care ne regasiti sunt salile de sport sau dojo-urile, cum noua ne place sa le denumim (do = cale si jo = loc). Intr-un cuvant ne desfasuram activitatea… undeva in locul caii sau locul drumului in viata.

Noi, maestrii de karate traditional nu suntem altceva decat formatori de caractere si ne educam elevii in spiritul artelor martiale, al onoarei, formandu-i ca si caractere pentru societatea in care traim.

Chelsea Club nu este decat unul din varfurile de lance care promoveaza aceste principii.

Noi, promovam totodata educatia prin sport, autodepasirea ca si performante cand este vorba despre entitati individuale si unitatea ca grup, formarea de caractere puternice, promovarea ideii de club=familie, iar familia pentru noi, inseamna toti membrii unei societati… nu numai noi.

Promovam totodata performanta sportiva ca un lucru firesc, intr-o societate moderna, dar numai atunci cand este venita dupa ani de munca, in sisteme valorice bine definite si nu este accidental aparuta.

Suntem mandri cand reprezentam clubul, orasul de unde provenim, cand reprezentam tara acolo unde Romania nu prea (sau deloc) este cunoscuta, si suntem mandri ca, noi romanii, indiferent de categorie de varsta (copii, cadeti, juniori, tineret sau seniori), reusim sa ridicam tricolorul sus si spectatorii sa se ridice in picioare la intonarea imnului national al Romaniei.

Suntem si mai mandri atunci cand acest lucru se intampla de mai multe ori la aceeasi competitie si spectatorii incep sa invete ritmurile si versurile imnului national al Romaniei. Asa a fost la Lignnano Sabbiadoro in Italia, la Campionatele Mondiale de Karate Shotokan Fudokan, unde tara noastra s-a clasat pe locul I intre natiuni.

Noi, promovam valoarea, si ne-ar place sa traim intr-o tara puternica cu adevarate sisteme valorice unde disciplinile sportive sunt tratate egal si nu discriminatoriu, unde sistemele educationale sunt promovate si sprijinite pe criterii de valoare si numar de membri practicanti ca in alte state, unde si copii de 6-7 ani care promoveaza tara de origine sunt premiati de statul de care apartin asa cum ar trebui sa se intample si in Romania. Si stiti de ce? Pentru ca o medalie de aur este unica, mai ales in inima unui copil, mai ales la un Campionat Mondial iar steagul si imnul Romaniei trebuie sa reprezinte acelasi lucru pentru toti ceatatenii, indiferent de varsta, mai ales in ocazii unice de acest gen.

aaa… si ne-ar mai place sa fim sprijiniti…

Va multumim! Caliman Constantin – 4 dan Presedinte Executiv

zp8497586rq